Pravljični Gozd

Pravljični gozd »Rdeča kapica« je ideja družinskega podjetja Glasbena dejavnost »DECIMA«, katero deluje že od leta 1999. Kot glasbeni pedagogi, redno v stiku z otroci, smo iskali nekaj, kar bi nas še dopolnjevalo. Iskali smo vez med otroci, glasbo, naravo in pravljičnostjo. Nastal je družinski projekt »Pravljični gozd«, ki smo ga poimenovali »Rdeča kapica«.

Pravljični gozd se nahaja v Krčevini pri Vurberku  v okolici  Ptuja. Razprostira se na dveh hektarjih razgibane površine, kjer sama konfiguracija zemljišča nudi čudovite možnosti za realizacijo lastnih idej. Urejena gozdna pot vodi mimo številnih pravljičnih hišic, katerih namen je poznavanje pravljic in njihovih naukov. Tako obiskovalci srečajo Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov, Janka in Metko,…  Gostje si lahko odpočijejo na številnih klopcah v senci mogočnega bukovega gozda, poklepetajo, pomalicajo ali poslušajo pravljico. Poti še dodatno popestrijo številne informativne table in ob nekaterih se bodo  lahko sprehajalci tudi nasmejali. V pravljičnem gozdu so otrokom namenjena tudi velika igrala in živali  kot so mini kozice, indijski pujs, račke, kokoši, grlice, osliček ,katere otroci lahko tudi hranijo. Gre za družinski projekt, v katerega  je vloženo veliko truda, volje, ljubezni in časa. Projekt je postal način življenja.

Dnevna Vstopnica

Otroci
6
2 - 15 let
Družinska
26
2x Otrok 2x Odrasli
Odrasli
8
15+ let

Vrtci/Šole

Privoščite otrokom enourno odkrivanje gozda s Teto Pehto in Volkcem Srečkom.

Vrtci/Šole

V pravljičnem gozdu »Rdeča kapica« sta svoj dom našla tudi Teta Pehta in prijazni Volkec Srečko, ki bosta z veseljem razkazala skrivnostne potke pravljičnega gozda in domove številnih pravljičnih junakov.

Ob pestrem dogajanju pa bosta otroke tudi spomnila na pomembnost žive narave, na katero v vsakodnevnem živ žav-u, pogosto pozabimo.

Privoščite otrokom enourno zabavno-poučno odkrivanje gozda s Teto Pehto in Volkcem Srečkom.

CENA

Otroci - 5,40€

Odrasli - 7,20€

Šolski spremljevalci - BREZPLAČNO

 

 

Otroci -10% dnevne vstopnice
5.40
2 - 15 let
Pedagoški Spremljevalci
0
Brezplačno
Odrasli -10% dnevne vstopnice
7.20
15+ let

Kontakt

Pošljite nam povpraševanje.

Kje nas najdete

Pravljični gozd Rdeča kapica
Krčevina pri Vurberku 138/a
2250 Ptuj
040/458-300
Glasbena dejavnost DECIMA
Zadružni Trg 12
2250 Ptuj
 

Povežite se z nami!