Pravljični Gozd

Pravljični gozd »Rdeča kapica« je ideja družinskega podjetja Glasbena dejavnost »DECIMA«, katero deluje že od leta 1999. Kot glasbeni pedagogi, redno v stiku z otroci, smo iskali nekaj, kar bi nas še dopolnjevalo. Iskali smo vez med otroci, glasbo, naravo in pravljičnostjo. Nastal je družinski projekt »Pravljični gozd«, ki smo ga poimenovali »Rdeča kapica«.

Pravljični gozd se nahaja v Krčevini pri Vurberku  v okolici  Ptuja. Razprostira se na dveh hektarjih razgibane površine, kjer sama konfiguracija zemljišča nudi čudovite možnosti za realizacijo lastnih idej. Urejena gozdna pot vodi mimo številnih pravljičnih hišic, katerih namen je poznavanje pravljic in njihovih naukov. Tako obiskovalci srečajo Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov, Janka in Metko,…  Gostje si lahko odpočijejo na številnih klopcah v senci mogočnega bukovega gozda, poklepetajo, pomalicajo ali poslušajo pravljico. Poti še dodatno popestrijo številne informativne table in ob nekaterih se bodo  lahko sprehajalci tudi nasmejali. V pravljičnem gozdu so otrokom namenjena tudi velika igrala in živali  kot so mini kozice, indijski pujs, račke, kokoši, grlice, osliček ,katere otroci lahko tudi hranijo. Gre za družinski projekt, v katerega  je vloženo veliko truda, volje, ljubezni in časa. Projekt je postal način življenja.

Dnevna Vstopnica

Otroci
4
2 - 15 let
Družinska
18
2x Otrok 2x Odrasli
Odrasli
6
15+ let

Jaslice

V decembru zasije nešteto lučk in svečk, hišice pa zaživijo v beli božično praznični podobi.

Vrtci/Šole

Privoščite otrokom enourno odkrivanje gozda s Teto Pehto in Volkcem Srečkom.

Božičkovanje

Privoščite svojim otrokom nepozabno doživetje in bodite del božične zgodbe v pravljičnem gozdu.

Jaslice

Med 26. in 30. decembrom zasije nešteto lučk in svečk, hišice pa zaživijo v beli božično praznični podobi.

Jaslice so poseben dogodek, ki ga otroci doživijo v objemu svojih najbližjih. Večerni praznični sprehod po božično okrašenem pravljičnem gozdu je sprehod, kjer se začuti praznik družine, človekove bližine in miru.

Razgibana potka vodi mimo številnih ljubko okrašenih pravljičnih hišic v dolinico, kjer se nahajajo pristne božične jaslice s sveto družino in živalmi. Ob kuhanem vinu in čaju si lahko vsak dan ob  17.00 in 18.00 ogledate 15 minutno predstavo "Jezusovo rojstvo".

Več informacij...

Vrtci/Šole

V pravljičnem gozdu »Rdeča kapica« sta svoj dom našla tudi Teta Pehta in prijazni Volkec Srečko, ki bosta z veseljem razkazala skrivnostne potke pravljičnega gozda in domove številnih pravljičnih junakov.

Ob pestrem dogajanju pa bosta otroke tudi spomnila na pomembnost žive narave, na katero v vsakodnevnem živ žav-u, pogosto pozabimo.

Privoščite otrokom enourno zabavno-poučno odkrivanje gozda s Teto Pehto in Volkcem Srečkom.

Več informacij...

Božičkovanje

Privoščite svojim najmlajšim nepozabno doživetje  in bodite del božične zgodbe, kjer bo vaše najdražje obdaril čisto pravi Božiček

Snežne Vile in Starka Zima se bodo podale skupaj z otroci na iskanje "Božičkove koče". Na poti srečajo pravljične like, kateri jih okrepčajo  še s toplim napitkom. Skupaj dohitijo Božička, ki na svojih saneh vleče težka darila, saj mora še pravi čas obdariti vse pridne otroke. Dobri mož je radodaren in povabi vse otroke v svojo čudovito kočo, kjer jim z veseljem razdeli darila, katera so mu pomagali izbrati in zaviti Škratje.

Ob  podelitvi daril, odprtem ognju in toplem napitku so prisotni tudi starši.

Bodite v letošnjem "Božičkovanju" del te čarobne zgodbe, kjer otroci prejmejo željeno darilo od čisto pravega  Božička.

Več informacij

Kontakt

Pošljite nam povpraševanje.

Kje nas najdete

Pravljični gozd Rdeča kapica
Krčevina pri Vurberku 138/a
2250 Ptuj
040/458-300
Glasbena dejavnost DECIMA
Zadružni Trg 12
2250 Ptuj
 

Povežite se z nami!